Designer de interior sau ne descurcam singuri?

blog


De multe ori amenajarea casei reprezinta o provocare cand esti pus in fata unei alegeri. Pentru a nu pierde mult timp si energie si pentru a facilita luarea de decizii atunci cand nu stii exact ce anume vrei sau ce–ti trebuie pentru spatiul tau, un designer de interior te poate ajuta.
Toate discutiile pe aceasta tema, trec  intr-o forma sau alta prin aceleasi fraze cheie:  ”Si eu pot sa imi amenajez singur, nu am nevoie de altcineva sa imi spuna ce imi place sau ce sa imi cumpar in casa mea. Sunt destule  reviste si magazine din care sa imi fac un interior. De ce sa dau banii pe un proiect de design cand as putea cumpara o canapea mai scumpa.”
Pe scurt, trebuie sa intelegem ca economisim mai mult platind un profesionist sa faca pentru noi ce stie el mai bine, adica meseria sa.
La intrebarea –  De ce sa apelam la un designer de interior? – primul lucru la care ne putem gandi este evitarea problemelor care apar in timpul unei amenajari. Din pacate la inceput nu stim de ele, iar pe parcursul amenajarii cand le aflam, ne coplesesc efectiv, fiind prea grabiti si stresati pentru a mai rezolva lucrurile la timp  si in buget. Si de aici cel mai mult avem de suferit noi. Deoarece la final, prea obositi si cu atatea concesii facute, nu ne mai putem bucura de casa noastra, suntem doar usurati ca am scapat de o alta perioada de agitatie. Oricine a facut o renovare, cat de mica  stie ca timpul, alegerile, banii si santierul sunt principalele piedici in care ne poticnim si care prelungesc mutarea intr-o casa noua.
Apeland la un designer de interior, timpul pierdut cu researchul pe net si prin reviste , prin magazine si showroomuri, in discutii interminabile cu mesterii si instalatorii, cu vanzatorii  zecilor de oferte si produse, se rezuma la cateva intalniri bine plasate. Dupa o discutie sau doua, un designer  are deja o privire de ansamblu asupra stilului care ne place si ni s-ar potrivi mai bine, cu ce sa combine culorile noastre favorite,  ce merge in dormitor – parchet sau mocheta si ce decoratiuni din magazine pot completa estetic mobilierul nostru personalizat si functional.
Dincolo de timp, sunt alegerile, optiunile si deciziile pe care o amenajare ne obliga sa le facem de la proiect la executia pe santier. Fie ca nu ne intelegem asupra unui stil, sau a finisajelor din living,  tot timpul trebuie sa luam o hotarare. Timpul ne preseaza sa ne mutam, muncitorii sa alegem o culoare pentru pereti, si noi visam candva la un perete cu piatra care sa ne aduca mereu aminte de vacanta. Solutia? Un designer de interior va prelua jobul de a face toate lucrurile sa se intample la momentul programat, va alege repede si bine pentru ca a facut deja asta de atatea ori. Cunoaste produsele si magazinele de unde le  putem achizitiona la preturi preferentiale si are garantia furnizorilor  ca primim calitatea pe care o platim. Le va aduce muncitorilor exact vopseaua colorata  care ne-a placut in randari si din economia  facuta  prin organizare va gasi metoda prin care sa nu renuntam tocmai la  visele noastre.   
Acum, sa ne mai intrebam odata de ce sa apelam la un designer de interior si replica va veni sincer, pentru ca economisim bani. Desi este un serviciu platit, ca toate celalalte,  este mai ieftin sa amenajam cu proiect decat fara. Designerul gandeste totul de la inceput, cand pune pe hartie conceptul casei. Planifica si organizeaza lucrarea in functie de bugetul si dorintele noastre, cauta solutiile si materialele de care avem nevoie. Stie cum functioneaza si cat dureaza un santier si mai ales cum sa rezolve problemele  aparute la fata locului. 


Sursa: hdmall.ro